lichaam detoxen

Je lichaam detoxen voor de start van de lente: daarom is het belangrijk

Een gezond lichaam is een zuiver lichaam. Daarom is het aan te raden af en toe een detox te doen. Iedereen wil zich goed in zijn vel voelen tijdens de warme zomerdagen. De start van de lente is dus het perfecte moment om je lichaam te detoxen, zodat je helemaal voorbereid bent voor de zomer. Af en toe een grondige reiniging van je lichaam brengt alleen maar voordelen met zich mee.

Wat is detoxen?

Een detox ontgift en zuivert het lichaam van afvalstoffen of toxinen die het niet nodig heeft. Het ontlast voornamelijk de lever, nieren en darmen en vergemakkelijkt de spijsvertering.

lichaam detox

Die afvalstoffen zijn afkomstig uit het alledaagse leven. Ze dringen het lichaam in via suikerrijke en ongezonde voeding, alcohol, roken en zelfs door milieuomstandigheden. Die stoffen zorgen ervoor dat je te maken krijgt met darm- en spijsverteringsproblemen. De enige manier om je lichaam even te ontlasten en te ontdoen van de giftige stoffen is een detox. En wel hierom:

1. Meer energie

lichaam detoxen

Ongezonde leefgewoontes maken je vermoeider. Hierdoor heb je vaak geen energie meer over om dingen te gaan doen. Dankzij een ontgifting ga je jezelf weer veel energieker voelen en ga je weer meer in balans leven. Je lichaam herstelt zich en krijgt weer meer rust. Ideaal om de zomerdagen tegemoet te gaan.

2. Minder stress

Ook slechte voeding zet druk op jouw lichaam. Dat uit zich onder andere in de vorm van stress. De stress die je ervaart is natuurlijk niet alleen afkomstig van ongezond eten, maar het speelt er wel een grote rol bij. Wie gezond en evenwichtig eet, heeft een lichaam dat meer in harmonie is, wat de druk al heel wat vermindert.

Lees ook: Dankzij deze Scandinavische trend heb jij minder stress

3. Een stralende huid

Tijdens een detox is het de bedoeling dat je focust op pure, gezonde voeding en hydratatie. Veel drinken is dus zeer belangrijk. Wie veel water drinkt, zal dit effect onmiddellijk zien op de huid. Water zorgt er mee voor dat alle giftige stoffen uit het lichaam afgevoerd worden, wat de huid grondig hydrateert en een mooie glow bezorgt.

lichaam detoxen

Heb je moeite met voldoende water te drinken? Dan is SkinnyLove een handig alternatief dat helemaal detox proof is. Het bestaat uit vitaminen, vezels en alleen maar goede ingrediënten die je lichaam zuiveren. Je voegt het toe aan je water. Zo krijg je die dagelijkse hoeveelheid veel vlotter binnen.

4. Betere spijsvertering

Ons voedingspatroon heeft een enorme invloed op onze organen en ons spijsverteringsstelsel. Je kan je dus al voorstellen dat wie ongezond eet, daar ook innerlijk de gevolgen van moet dragen. Heb je regelmatig last van een opgeblazen gevoel, buikpijn of andere gelijkaardige klachten? Dan is het hoog tijd om te detoxen.

Ons lichaam verteert slechte voeding  veel langzamer, omdat de afvalstoffen daarin aanwezig eigenlijk een aanslag plegen op onze organen. Daardoor vertraagt het verteringsproces van het voedsel, wat zich vervolgens ophoopt in de darmen, met verstopping tot gevolg. Een detox verbetert je spijsvertering en je darmflora, omdat het lichaam zich daardoor eindelijk van al die giftige stoffen kan ontdoen.

Lees ookDe 6 beste tips voor een optimale spijsvertering

Met een detox ga je dus eigenlijk jouw lichaam resetten. Alle overbodige stoffen die je niet nodig hebt, verdwijnen uit je systeem. Daardoor kan je probleemloos tijdens de lente een frisse en gezonde start maken.

Snel en gemakkelijk afslanken

ONZE EIGEN WINKELS