recept risotto parelgerst

RECEPT: Risotto van parelgerst met kerstomaatjes

Parelgerst is een vrijwel onbekend volkoren graan dat langzaam energie afgeeft, zodat je een lange poos verzadigd blijft. Dit recept smaakt heerlijk ‘s avonds, maar is ook perfect voor je lunchpauze. Dankzij de oxidanten en slimme koolhydraten blijft je concentratie er de hele middag door op peil.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 en 1/2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel selderij in blokjes
  • 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g parelgerst
  • 1/2 liter Rapunzel zoutarme groentenbouillon
  • 1 en 1/2 eetlepels tomatenpasta (of 2 eetlepels ‘Sugo alle olive’ tomatensaus)
  • 500 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 40 g geitenkaas
  • 1 hand verse basilicum
  • 4 gedroogde tomaatjes in reepjes, om af te werken

Hoe maak je het?

  1. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui en selderij 5 minuutjes. Bak de helft van de knoflook 2 minuten mee en schep er dan de parelgerst door.
  2. Voeg 400 ml bouillon en de tomatenpasta-of saus toe. Laat onder af en toe roeren pruttelen tot de bouillon is opgenomen. Giet er weer 400 ml bouillon bij en blijf dit herhalen tot alle bouillon geabsorbeerd is en de gerst beetgaar.
  3. Verhit ondertussen in een andere pan de rest van de olie op middelhoog vuur en bak er de tomaatjes 4 minuten in. Neem ook de geitenkaas en laat hem naar smaak garen (hoogstens 2 minuten). De rest van de knoflook bak je slechts 30 seconden.
  4. Schep de tomaten, look en kaas door de parelgerst. Breng tenslotte op smaak met basilicum en drapeer de reepjes gedroogde tomaat over het gerecht. Serveer direct.

Wil je het recept graag SkinnyLove proof houden, kook dan de gerst niet al te gaar. Kauwen is belangrijk, dus zorg altijd voor hapjes met een knapperige bite!

Bon appétit!

ONZE EIGEN WINKELS