recept rode biet

RECEPT: Gezond hapje met rode biet en gember

Dit gezonde hapje is enorm veelzijdig en als je kiest voor voorgekookte, in vacuum verpakte bietjes erg snel klaar te maken. SkinnyLovers maken deze opgelegde rode biet zonder suiker, maar andere fans van gezond eten kunnen nog 150 g ruwe rietsuiker aan de bereiding toevoegen.

recept rode bietDe rode biet is een krachtige antioxidant die ook goed werkt als vetverbrander. Dankzij de gember en andere kruiden krijgt hij in dit hapje een pittige toets.

Lees ook: Stralen dankzij een knolletje? Dit rode wonder helpt!

Benodigdheden voor dit recept met rode biet:

  • 5 rode bietjes
  • 3/4 liter appelazijn
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroen
  • een volle theelepel gemberextract

Hoe maak je het?

Was de bietjes en kook ze gaar. Laat even afkoelen, pel ze en snijd ze vervolgens in dobbelsteentjes. Breng de appelazijn aan de kook en voeg er de kruidnagels, kaneel en gember aan toe.

Breng terug kort aan de kook en rasp er 1/4 van de citroenschil bij. Doe de bietjes in een gesteriliseerde pot en overgiet met de appelazijn. Schroef het deksel er stevig terug op en laat minstens 3 maanden rusten.

Net als bij andere ingelegde groenten en fruit, zal je even geduld moeten oefenen om van de volle smaak te kunnen genieten. Maar daarna kan je volop combineren: eet het hapje bij je broodvervanger, bij (geiten-)kaas, om extra smaak (en bite!) te geven aan volkoren granen of een slaatje… De mogelijkheden zijn eindeloos!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] voor je lichaam. Zoals gezegd komt het erop aan slimmer te eten, zoals we je in dit artikel en deze blogpost uitleggen. Bovendien zal je door je honger te onderdrukken uiteindelijk meer eten om te […]

Reacties zijn gesloten.

Summer Boosters - Limited Edition

ONZE EIGEN WINKELS