/, gezond leven/Hoe gewicht verliezen? Workshop op Goed Gevoel Ladies Fair

Hoe gewicht verliezen? Workshop op Goed Gevoel Ladies Fair

Ben je net als Sandra Bekkari het diëten grondig beu?“, da’s de eerste zin die ik tegenkom op de website van de Goed Gevoel Ladies Fair. Hoe gewicht verliezen is een vraag die elk van ons zich regelmatig stelt. Vandaar dat Alain Indria op de Goed Gevoel Ladies Fair staat en er workshops geeft.*

  • Workshops die je helpen gewicht verliezen zonder dieet en zonder honger!
  • Workshops die je helpen de 3 grootste obstakels bij gewichtsverlies te overwinnen.
  • Workshops die je helpen dit alles blijvend en gemakkelijk te bereike

BELANGRIJKE UPDATE

Op de site van Goed Gevoel Ladies Fair staat dat de workshops alle uitverkocht zijn. Maar niet getreurd. Soms komen er mensen niet opdagen en is er onverwacht toch plaats.

Alain Indria, maker van SkinnyLove, en zijn team zijn ter plekke aanwezig. Buiten de uren van de workshops staat ze je graag persoonlijk te woord. Geven ze je tips & tricks op maat van jouw persoonlijke wensen! Laat deze unieke kans zeker niet schieten.

Hoe gewicht verliezen?

Eigenlijk is het erg gemakkelijk deze vraag te beantwoorden. Door meer energie te verbranden dan de hoeveelheid energie die je via je voeding binnen krijgt.

Maar, want zoals altijd in het leven is er een maar, da’s makkelijker gezegd dan gedaan.

Jij hebt waarschijnlijk al verschillende keren een dieet gedaan om gewicht te verliezen. En? Hoe is dat verlopen? Mag ik er van uitgaan dat je nog niet echt helemaal tevreden bent met je gewicht. En dat je gewicht wil verliezen, maar niet de zoveelste middeltjes wil kopen en slikken die niet deugen. Of heel eerlijk met jezelf bent en ondertussen de moed bijna opgegeven hebt. Denkt dat het nooit zal lukken. Lees mee en ontdek wat er aan de hand is.

Geef de hoop niet op, kom naar de workshop van Alain Indria

Tijdens de voorbije 18 maanden ben ik 20 kilo vermagerd.

  • zonder honger
  • zonder extra te sporten
  • zonder streng dieet

En heb ik ontelbaar veel gesprekken gehad met vrouwen (en soms ook mannen) over het thema ‘hoe gewicht verliezen’. Daar heb ik vooral 3 zaken uit geleerd. Die deel ik hier met jou. In de workshops vertel ik je over mijn eigen ervaring.

De 3 obstakels rond het onderwerp ‘Hoe gewicht verliezen’

Ik ga niet rond de pot draaien. Als je het niet eens met me bent, dan contacteer je me en zeg je het tegen me. Als dank voor je feedback help ik je dan met tips & tricks van dewelke ik weet dat ze werken. Je contacteert mij heel eenvoudig op Facebook. Ik ben er onder mijn eigen naam, Alain Indria en er is geen tweede versie van me 🙂

Hoe gewicht verliezen – obstakel 1

HONGER !!! Minder energie uit voeding opnemen kan je op 2 manieren. Calorierijke voeding vermijden en/of minder eten. Als ik iedereen die dit al, net als jij, zonder meer geprobeerd heeft 1 cent moet geven, dan ben ik alles kwijt.

Waarom werkt dat niet? Omdat het maar even te doen is. Je kan jezelf op korte termijn dwingen te doen alsof dat knagende hongergevoel er niet is of er niet toe doet. Maar hoe lang hoe je dat vol? I don’t know. Bij mij lukte het zo niet en ik ken (bijna) niemand die dit op lange termijn kan toepassen.

Biologisch geprogrammeerd

hoe-gewicht-verliezen-prehistorieDat is niet je schuld trouwens. Ons lichaam is geprogrammeerd om aan honger toe te geven als er voedsel voorhanden is. Wij zijn het product van tienduizenden jaren evolutie. Het is, met andere woorden en zonder grapjes, de schuld van onze pre-historische voorouders dat we geprogrammeerd zijn om te veel te eten.

Onze verste voorouders waren vele duizenden jaren jagers. Landbouw is pas veel later in de geschiedenis ontstaan. Als je enkel van de jacht en de pluk leeft, zonder zelf te kweken en verbouwen, dan is de beschikbaarheid van voedsel erg onzeker en onregelmatig. De mensen die veel aten, als er voedsel was, doorstonden die periodes zonder beschikbare voeding beter dan de mensen die minder aten. Zij overleefden dus in grotere mate en wij stammen af van die groep.

De eigenschap om honger te voelen en intuïtief meer te eten dan nodig zit in je ingebakken en kan je niet doen verdwijnen. Zo simpel is het.

Tijdens de workshops leer ik je hiermee omgaan. Leer ik je hoe je gewicht verliest ZONDER HONGER.

Hoe gewicht verliezen – obstakel 2

ZIN IN SNACKS, KNABBELEN OF SNOEP. Dat is nog iets anders dan honger. Daar had ik ook onmetelijk veel last van. Er ging geen halfuur voorbij of ik was iets aan het knabbelen of snoepen. Waarbij ik mezelf wijsmaakte dat het geen kwaad kon. Want het was toch bio en glutenvrij en vezelrijk en weet ik veel nog wat…

Resultaat: eind augustus 2015 was mijn gewicht net geen 100 kilo (ik ben 1m75 groot).

Waarom heb je zin in snoepen of snacken? Omdat al die producten door de voedingsindustrie helemaal uitgekiend worden om die zin in je op te wekken. Een vriend van me die vroeger bij één van de grootste voedingsbedrijven ter wereld werkte (een multinational) verteld me eens hierover het volgende.

Geheimen uit de voedingsindustrie

Weet je Alain“, zei hij, “als wij een product op de markt brachten dan werd dat van A tot Z zo bedacht dat mensen er naar zouden willen grijpen in de supermarkt of winkel én na elke hap gewoonweg zin zouden hebben in meer.

Hoe we dit deden is altijd op dezelfde manier. We speelden met het evenwicht in vetten, suikers en zout om dat te bereiken. Het is schokkend hoeveel suiker we in sommige producten stopten om dat verslavende effect te bekomen. Ik geef je twee voorbeelden die niet uit het bedrijf komen waar ik werkte. En het gaat ook niet om die 2 specifieke producten. Het zijn maar voorbeelden: als je M & M’s snoept, de gewone versie zonder noten, dan bestaan die uit net geen 69% suiker. Of als je je kinderen Frosties geeft bij ontbijt (je weet wel, die ontbijtgranen met de tijger op de verpakking), wel dan geef je hen iets dat voor meer dan een derde uit suiker bestaat. Zelfs het bekende raketijsje telt 50% minder suiker dan Frosties. Toch zou je dat nooit als ontbijt aan je kindjes geven.

En dan heb ik het niet eens over de beelden op de verpakking en in de reclame. Vaak gebruikten we daar niet het echte voedingsproduct voor. Maar kwam er iemand bij op de opnameset. Een ‘food stylist’. Die maakte met allerlei geheime materialen (vaak leek het plasticine als basis te hebben) iets wat er veel beter, veel smakelijker uitzag dat het echte product. De belichting werd ook door een professional opgesteld. Allemaal zodat je het water in de mond zou krijgen als je de foto zou zien. Alain, ik hou op te vertellen, maar ik zou er een heel boek over kunnen neerpennen.

hoe-gewicht-verliezen-food-photography

Conclusie

Nu weet je waarom je zo vaak zin hebt in snacken of snoepen. Waarom het eens je er aan begint zo moeilijk is te stoppen. Ze doen het er gewoon om. Omdat je dan meer en vaker koopt. En daar draait het in de food industry om. Omzet en winst maken voor de aandeelhouders van de multinationals. Weerom is het niet jouw schuld.

Ook dit obstakel kaart ik aan tijdens de workshops. Om de vraag ‘hoe gewicht verliezen’ op een zinvolle manier te beantwoorden.

Hoe gewicht verliezen – obstakel 3

Stel je hebt een dusdanig sterke wil dat je dankzij een erg eenzijdig dieet toch vermagert. Door bijvoorbeeld geen koolhydraten meer te eten. Of enkel rauwe voeding. Of maaltijdvervangers te eten in plaats van echt voedsel.

Wel, dan bots op je op het 3e obstakel. Wat doet dat allemaal met je gezondheid op de lange termijn. Is het zinvol gewicht te verliezen door absoluut geen fruit meer te eten als je er op termijn minder gezond van wordt? Volgens mij niet.

En aan maaltijdvervangers en dergelijke wil ik niet te veel woorden vuilmaken. Ik zal het één keer duidelijk zeggen en dan hoop ik dat je het nooit meer vergeet: hun zakelijk model, hun business model, is gebaseerd op het feit dat je je resultaat nooit blijvend zal behalen. Want als dat wel gebeurt, dan stop je hun producten te kopen en zijn ze je omzet, je centen, kwijt. Ze hebben er dus alle belang bij dat je levenslang hun maaltijdvervangers blijft kopen en gebruiken in plaats van vers, gezond en gevarieerd te eten.

Meer wil ik hier niet over zeggen. Behalve dat ik tijdens de workshops een oplossing aanbreng die je niet je hele laven moet blijven kopen. Een oplossing die niet alleen niet eenzijdig en ongezond is, maar naast de hulp bij het vermageren ook nog eens je gezondheid ondersteunt.

Als je dus wil weten hoe gewicht verliezen, schrijf je meteen in.

 

2017-05-18T19:21:42+00:00 By |