maatregelen tegen corona

Wat zijn de vernieuwde maatregelen tegen het corona virus?

De persconferentie van de exitstrategie voor de komende maanden gaat ongetwijfeld de geschiedenisboeken in. Voor de verkeerde redenen. De persconferentie kwam 3 uur later dan verwacht, de presentatie was verwarrend en mensen twijfelen nu al aan de aangekondigde strategie. Hoe dan ook, die strategie werd aangekondigd in verschillende fases. Bij elke fase worden de maatregelen tegen corona opnieuw overlopen & fase 3 zal waarschijnlijk nog fel veranderen. Daarom lijsten we hier enkel de maatregelen op voor de eerste 2 fases van de exitstrategie.

Welke maatregelen gelden er?

wat is corona

Fase 1a (vanaf 4 mei)

 1. Mondmaskers worden verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Dat geldt voor zowel op het openbaar vervoer en in bedrijven waar social distancing niet mogelijk is.
 2. Winkels blijven gesloten en lessen op school blijven opgeschort. Enkel winkels die stoffen en garen verkopen mogen open om te helpen met het maken van mondmaskers. Ook reizen en massa-evenementen blijven verboden, begrafenissen mogen doorgaan met maximum 15 personen.
 3. Je mag buiten gaan sporten met 2 mensen die niet onder jouw dak wonen, als je de social distancing respecteert.
 4. Telewerk blijft de norm.
 5. Cafés, restaurant en hotels blijven gesloten.

Fase 1b (vanaf 11 mei)

 1. Alle winkels die nog gesloten zijn mogen tegelijk weer open, als ze social distancing respecteren. Kappers moeten tot nader order nog dicht blijven.
 2. Cafés, restaurants & hotels blijven gesloten.
 3. Lessen op school blijven opgeschort, maar men mag scholen wel gebruiken voor noodopvang
 4. Reizen en massa-evenementen blijven verboden.
 5. De regels voor begrafenissen en huwelijken blijven onveranderd.

Fase 2 (vanaf 18 mei)

 1. Lessen worden progressief terug opgestart: verschillende leerjaren in het lager en middelbaar onderwijs zullen terug les mogen volgen met maximum 10 leerlingen per klas en verplichte mondmaskers.
 2. Kappers mogen weer open, maar onder welke omstandigheden is nog niet duidelijk.
 3. Cafés & restaurants blijven gesloten.
 4. Musea mogen open onder strikte voorwaarden.
 5. Beperkt bezoek is thuis weer mogelijk.
 6. Je mag met meer dan twee personen sporten die niet onder jouw dak wonen. Groepssporten worden onder strikte voorwaarden toegestaan.
 7. Daguitstapjes in eigen land zijn toegestaan.

Blijf in uw kot!

vitamine c tegen corona

Dat waren de woorden die Maggie de Block enkele weken geleden uitsprak tijdens één van de eerste persconferentie. Belangrijke woorden, zoveel is zeker. Enkel zieke mensen in quarantaine zetten helpt niet. Het virus kan uit de quarantaine ontsnappen en gezonde mensen, die buiten zouden komen, besmetten.

Binnenblijven is dus nog steeds de boodschap. Maar daar zijn natuurlijk ook nadelen aan verbonden. Mensen bewegen minder en eten vaker ongezond. Je weet dat bij SkinnyLove gezondheid op de eerste plaats staat. Wij staan nog steeds voor jou klaar, zowel in de Xperience stores als onlnine.

Lees ookHelpt vitamine C tegen Corona?

Je kan dus nog steeds genieten van onze Immunity (XYZ) Booster, SkinnyLove kuren of hongerstillende bars. Hopelijk weet je nu welke maatregelen er tegen corona zijn genomen. En onthoud: blijf in uw kot & stay safe!

slank zonder dieet

ONZE EIGEN WINKELS