maatregelen tegen corona

Wat zijn de vernieuwde maatregelen tegen het corona virus?

De maatregelen tegen Corona worden eindelijk een beetje versoepeld en de exitstrategie is van start gegaan. Op het eerst gezicht lijkt het misschien alsof er nog niet veel veranderd is, maar toch zijn er al enkele kleine details veranderd. De komende weken houden we je telkens op de hoogte van de nieuwe updates, zodat je alle verwarrende nieuwsberichten makkelijker kan filteren. Wat de nieuwe corona maatregelen sinds maandag 4 mei zijn, lees je hier.

Welke corona maatregelen worden versoepeld?

wat is corona

Vanaf 4 mei is fase 1a van de exitstrategie in werking. Wat houdt dat juist in en wat zijn de nieuwe corona maatregelen?

  • Er mogen meer kinderen naar de crèche
  • Naai- en stoffenwinkels mogen weer open. Tot nu toe waren alleen voedingswinkels (inclusief nachtwinkels, tot 22 uur), dierenvoedingswinkels, apothekers, krantenwinkels, tankstations en leveranciers van brandstoffen, doe-het-zelfzaken met een algemeen assortiment in hoofdzaak voor de bouw, tuincentra en boomkwekerijen en groothandels voor professionelen open.
  • Alle bedrijven gaan weer open
  • Mondmaskers worden verplicht op het openbaar vervoer
  • Ook nieuwe kortingen in supermarkten zijn weer toegelaten. Die waren in het begin van de corona uitbraak verboden om hamsteren tegen te gaan.
  • Café’s, restaurants en hotels blijven gesloten. Net als scholen.
  • Ziekenhuizen mogen nu niet-dringende raadplegingen opnieuw toestaan

Blijf in uw kot!

vitamine c tegen corona

Dat waren de woorden die Maggie de Block enkele weken geleden uitsprak tijdens één van de eerste persconferentie. Belangrijke woorden, zoveel is zeker. Enkel zieke mensen in quarantaine zetten helpt niet. Het virus kan uit de quarantaine ontsnappen en gezonde mensen, die buiten zouden komen, besmetten.

Verandering is misschien wel op komst, maar tot nu toe is binnenblijven nog steeds grotendeels de boodschap. Maar daar zijn natuurlijk ook nadelen aan verbonden. Mensen bewegen minder en eten vaker ongezond. Je weet dat bij SkinnyLove gezondheid op de eerste plaats staat. Wij staan nog steeds voor jou klaar, zowel in de Xperience stores als online.

Lees ookHelpt vitamine C tegen Corona?

Je kan dus nog steeds genieten van onze Immunity (XYZ) Booster, SkinnyLove kuren of hongerstillende bars. Hopelijk weet je nu welke maatregelen er tegen corona zijn genomen. En onthoud: blijf in uw kot & stay safe!

slank zonder dieet

ONZE EIGEN WINKELS