dieetpillen werken niet

3 redenen waarom dieetpillen niet werken

Het is heel verleidelijk om ze te kopen, maar dieetpillen werken niet. Jammer, maar helaas. Succesvol afslanken zonder jojo-effect kan namelijk alleen door anders te eten en meer te bewegen. Dat laatste hoef je zelfs niet alleen voor je gewicht te doen. Volgens de laatste campagne van Volksgezondheid staat 30 minuutjes per dag bewegen gelijk aan 3 jaar langer leven.

Hoe dan ook is het zonde om te proberen afvallen met proteïne-shakes, maaltijdvervangers of tabletjes. Er zijn 3 redenen waarom dieetpillen niet werken:

1. Dieetpillen veranderen niets aan je levensstijl

Misschien is dit wel de belangrijkste reden. Wie dieetpillen aanschaft, koopt eigenlijk de belofte om moeiteloos af te slanken. Dieetpillen helpen je niet om gezonder te leven. Ze moedigen je alleen aan om geen tijd en moeite te besteden aan je lichaam en jezelf voor de gek te houden. Want wat gebeurt er als je op een dag geen pilletje meer wil slikken? Dan is het meestal weer terug naar af. Je wil niet afhankelijk worden van dieetpillen die weinig of geen effect hebben op lange termijn.

2. Je krijgt niet de vitaminen die je nodig hebt

Dieetpillen onderdrukken je hongergevoel, zodat je wel minder, maar niet per se beter gaat eten. Het gaat zelfs zo ver dat je vaak een pilletje neemt ten koste van je eetpatroon. Doordat mensen de (valse) hoop krijgen zonder moeite af te slanken, spelen ze vaak nog meer junk food binnen. Helemaal fout natuurlijk! Bovendien verhinderen sommige dieetpillen de correcte opname van vitamines en mineralen, omdat ze gebaseerd zijn op het snel afdrijven van voeding en soms laxerend werken.

Kortom: dieetpillen werken niet omdat ze geen brandstof bieden voor je lichaam. Zoals gezegd komt het erop aan slimmer te eten, zoals we je in dit artikel en deze blogpost uitleggen. Bovendien zal je door je honger te onderdrukken uiteindelijk meer eten om te compenseren, tijdens of na je dieet.

3. Magische middeltjes bestaan niet

Dieetpillen kunnen jammer genoeg hun claim niet waarmaken. Vermageren is geen kwestie van magie, maar van wilskracht en volharding. Het is wetenschappelijk onmogelijk om enkel via een pilletje verstandig af te vallen. Soms lukt het wel, maar vliegen de kilo’s er weer aan zodra je ophoudt de tabletjes te slikken. Vergeet ook niet dat eten meer is dan je maag vullen. Onze hersenen vinden het belangrijk dat je lichaam niet in een zogenaamde noodtoestand verkeert. Als je plots veel minder eet en dieetpilletjes slikt, interpreteert ons brein dat wel zo. Het is zaak om te blijven kauwen, en vitamine-en vezelrijk te eten. Zoek je een ondersteuning van je dieet die geen voeding vervangt? Pas dan liever je manier van drinken aan. SkinnyLove is een verrijking van je dieet en zorgt ook nog eens voor een ijzersterke weerstand.

In een notendop kunnen we stellen dat dieetpillen alleen je portefeuille minder dik maken. Oefen dus een beetje geduld en probeer op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.

ONZE EIGEN WINKELS