“Skinny Love* werkt niet”

Skinny Love* werkt niet. Ondertussen ben ik er al bijna 2 weken mee bezig en ik ben nog geen gram afgevallen”. Dat is wat een dame (we noemen haar om redenen van privacy verder K.) tegen Alain zegt in de Lombardia shop te Mortsel. Ze lijkt tegelijk boos en ontgoocheld te zijn.

Lees het gesprek tussen Alain en K., dat we hier zo waarheidsgetrouw weergeven. Je verneemt er in

  1. Waarom K. zegt ” Skinny Love* werkt niet “
  2. Hoe Alain hiermee omgaat
  3. Welke oplossing Alain aanbrengt
  4. Waarom K. aan het einde van het gesprek in de lach schiet.

Lees mee.

Vertel eens K., wat is er precies gebeurd?“, vraagt Alain haar.

Wel“, zegt ze, “ik vecht al meer dan 5 jaar met overgewicht. Dat is begonnen tijdens mijn 1e zwangerschap. Toen ben ik 8 kilo bijgekomen die nooit meer weg gegaan zijn. Van alles heb ik al geprobeerd. Allerlei bekende diëten, enkel proteïneshakes, glutenvrij, Weight Watchers en wat weet ik nog allemaal. Niets helpt blijvend. Soms heb ik mezelf weken aan een stuk gedwongen minder te eten. Pffff. Plezant is anders. En nu, na 2 weken, kan ik het niet anders zeggen dan  SkinnyLove* werkt niet. Toch voor mij niet.

Om te beginnen ben ik blij dat je me dat komt vertellen. Daar ben ik je dankbaar voor. Want een ander had gewoon gedacht ‘foert’, het spul weggesmeten en alleen slecht over me gesproken. Kom even zitten, drink een glaasje SkinnyLove* uit mijn voorraad en we praten er efkens over.

SkinnyLove* werkt niet als….

K vertelt ronduit over haar leven en eetgewoontes. “Ik zal beginnen bij het begin. Eigenlijk is mijn zwangerschap de tweede keer in mijn leven dat ik last ben gaan krijgen met mijn gewicht. De eerste keer was tussen m’n 16e en m’n 19e. Jammer genoeg zat ik in een groepje vriendinnen die de gewoonte hadden na elke cinema langs de Quick te gaan om er hamburgers en frietjes te eten. Je weet hoe dat gaat. De vriendinnen gaan er naartoe, bestellen en eten het, dus deed ik mee. Zo ben ik destijds op een jaar tijd 10 kilo bijgekomen. Ik weet niet wat er aan de hand was in mijn hersenen, want het heeft geduurd tot rond mijn 19e verjaardag tot ik besefte dat het met mijn gewicht echt niet de goede richting uitging.

En wat heb je toen gedaan?

Da’s heel simpel: nooit niet meer naar de Quick geweest. Frietjes geschrapt van mijn menu, ook thuis of op restaurant. Gestopt met chips bij de televisie te eten enz….

En? Wat heeft dat als resultaat gegeven?

Ja, wat denk je? 7 van die 15 kilo (ondertussen waren het er dus al 15) zijn er geleidelijk weer af gegaan. Tot aan mijn zwangerschap dus.

En nu lukt het je al een hele tijd niet meer af te vallen. Zelfs niet de laatste 2 weken met SkinnyLove*. En dus denk je: Skinny Love* werkt niet en ik ga het zeggen tegen Alain.

“Als ik hoor ‘Skinny Love* werkt niet’ dan vraag ik de mensen met me te praten en me veel te vertellen”

Mag ik je iets persoonlijk vragen K?

Ja, zeg maar.

skinny-love-werkt-niet-televisiestudioWerk je buitenshuis? Wat doe je precies? In welke omstandigheden neem jij je SkinnyLove*? Hoe regelmatig eet je? Plan je je maaltijden van tevoren? Eet je genoeg fruit en groenten? Ik wil weten of ik aan het einde van dit gesprek tegen je moet zeggen ‘Skinny Love* werkt niet indien enz….’, of dat ik je alsnog op de goede weg kan helpen.

Ok, heb je 5 minuutjes? Dan vertel ik je wat ik doe. Ik werk bij een productiehuis. Wij maken programma’s voor televisie. Mijn job is van alles goed te coördineren, zodat wanneer de ‘vedettes’ er zijn en de technische ploeg klaar staat, niets andere belet dat er opnames zouden kunnen plaatsvinden. Dus sta ik in voor transport van van alles en nog wat, regel ik indien nodig overnachtingen, dat de mensen die de maquillage doen er op tijd zijn, dat de mensen van de belichting genoeg stroomvoorzieningen hebben en alles wat daar bij komt kijken. Zelfs de speciale wensen van sommige BV’s moet ik in orde maken (de rider noemen ze dat). Mijn patron is iemand die voor zichzelf zijn dag perfect plant, maar verwacht dat zijn directe omgeving (onder andere ik dus) super flexibel en beschikbaar zouden zijn. Het kan gebeuren dat ik onderweg naar een locatie op mijn GSM te lezen krijg dat er nog wat materiaal in het magazijn ligt en dat niemand het transport ervan naar de locatie geregeld heeft. Als ze mij niets zeggen, kan ik het ook niet weten. Dat ken je wel.

Een super druk leven want bovendien heb je ook minstens 1 kindje thuis, ik snap het. En hoe zit het met je maaltijden? Eet je op een regelmatige manier? Heb je de mogelijkheid om je maaltijden van tevoren te plannen? Vertel eens.

Nee en nee. Regelmatig eten dat zat er de laatste weken niet in. We zaten volop in de laatste rechte lijn van eenskinny-love-werkt-niet-hamburger productie. Dat is nog chaotischer dan ooit, want niets kan nog verschoven worden naar later. Het moet af. Dus dan eet ik wanneer ik een hapje van het een of ander kan nemen dat ze op de set hebben staan. Maar het is niet altijd ongezond hoor. Zo hadden we laatst nog lekkere smoothies staan. Maar meestal is het pizza, burgers, worsten, broodjes die een assistent ergens is gaan halen, doughnuts en dat soort zaken….”

Sorry dat ik je onderbreek, maar dan moeten we niet lang zoeken waarom je tegen me zegt Skinny Love* werkt niet. Je kan niet vermageren als je zo eet. Zelfs niet met SkinnyLove*.

Wat ik nog niet verteld heb is dat ik dan vaak ‘s avonds laat naar huis reed. Onderweg at ik dan zo’n granola bars. Gezond, want bio en vol met noten.

skinny-love-werkt-niet-granola-barMaar schat toch. Tot in de zomer van 2015 at ik niets anders dan gezond en bio. Maar wel dingen als havermout, bio speltwafels, bio koekjes en ook zo’n notenbars. Resultaat: mijn gewicht was bijna 100 kilo. Want al die spullen zit zo vol energie, zo vol calorieën en suikers dat het een te rijke voeding is voor een normaal mens. Da’s allemaal alleen nodig voor een topatleet. Dat combineer jij dan met – sorry dat ik het zo zeg – junk food als maaltijden. Weet je wat K., ik neem de uitdaging persoonlijk aan. Heb je nu even tijd of wil je hier afspreken op een andere keer? Dan werk ik samen met jou, one-on-one, een praktisch en perfect haalbaar maaltijdenplan op. Meer nog: ik ga samen met je naar de Bio Planet hier in Lier om een groot deel van de ingrediënten met je te kopen. Bovenop krijg je van mij die dag extra SkinnyLove mee. Zodat je de kuur op een convenabele manier kan doen. Want de laatste 2 weken, sorry dat ik het zo zeg, heb je jezelf gewoon gesaboteerd…

Ja, maar ik kon niet anders.

Dat snap ik. Allez, ik begrijp dat je dat denkt. Ik dacht vroeger ook dat ik niet anders kon en zelfs gezond bezig was. Maar ik beloof je dat ik:

  • een plan met je uitwerk dat je in alle omstandigheden kan opvolgen,
  • waarbij je nooit honger gaat hebben,
  • waardoor je je beter gaat voelen,
  • beter gaat slapen en….
  • die kilo’s gaat verliezen.

Je moet niets extra bij mij kopen daarvoor. Ik toon je wat je nodig hebt en hoe je heerlijke maaltijden kan plannen ermee, jij koopt wat je wil en waar je het wil. Deal?

Ja, deal. Ik heb niets te verliezen.

“Jawel, die 8 kilo!”

Voor het eerst die dag schaterlacht K.

Je moet me wel 1 ding beloven. Als het allemaal lukt, en ik ben zeker dat dit gaat gebeuren, dan mag je nooit meer zeggen Skinny Love* werkt niet. OK?

Afgesproken.

 

*SkinnyLove gebruikt de kracht van de natuur, dankzij de werking van ingrediënten als vijgcactus, gember, matcha groene thee en meer.
Vijgcactus ondersteunt het afslanken dankzij een gunstige invloed op het vetmetabolisme.
Gember bevordert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.
Matcha groene thee ondersteunt het afslanken en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.

ONZE EIGEN WINKELS