Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
slanke pasta

Snel recept: afslankende pasta met feta en spitskool

Een lekkere pasta is iets waar je ons altijd mee kan bekoren. We zijn er dan ook zeker van dat jullie van dit receptje van Alain en Alida zullen smullen. Een afslankende pasta vol gezond lekkers én goed voor de lijn? Dat kan niet anders dan heerlijk zijn.

Dit recept is ideaal voor wanneer je amper een kwartiertje tijd hebt om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Zo zie je maar dat gezond koken niet altijd veel tijd in beslag moet nemen. Kook je mee?

Benodigdheden

Voor 2 personen

Hoe maak je het?

Stap 1

Zet water op het vuur en laat dat alvast koken. Eens het water pruttelt doe je er de sobanoedels bij met een snuifje zout. Laat gedurende 6 minuten koken. Zijn de noedels klaar? Dan giet je ze af en spoel je ze goed af met ijskoud water. Laat vervolgens even staan.

Stap 2

afslankende pasta
De groentjes maken de pasta!
  • Neem de spitskool en rasp deze in kleine stukjes.
  • Verhit olijfolie in de pan en voeg de spitskool toe.
  • Snijd de rode puntpaprika's in stukjes en doe deze mee in de pan.
  • Pers de teentjes look uit en meng goed onder de groenten.
  • Laat de groenten sudderen op het vuur.

Stap 3

afslankende pasta
Een saus kan niet ontbreken, maar dan kiezen we uiteraard wel een gezond alternatief!
  • Neem een kommetje en giet daar wat sojasaus in.
  • Voeg hier SkinnyLove spread hot & spicy aan toe op basis van eigen smaak en meng goed onder de sojasaus tot één geheel.
  • Giet de saus over de groentjes in de pan en roer goed door de groenten zodat de smaak van de saus zich verspreidt.

Stap 4

Een pasta zonder kaas? Dat bestaat niet. We kiezen voor gezonde feta schapen- en geitenkaas. Waarom het belangrijk is dat deze kaas van schapen of geiten afkomstig is? Omdat alle zuivelproducten die afkomstig zijn van een koe minder vlot te verteren zijn voor volwassenen. Hierdoor ervaar je er sneller gezondheidsongemakken door en kom je er zelfs sneller van bij.
  • Rasp de kaas over de groentjes in de pan.
  • Strooi er nog pompoenpitten over voor een extra bite. Pompoenpitten zijn gezonde snoepjes van de natuur waar je absoluut niet aan kan weerstaan! En ze zijn nog eens top voor je lichaam ook.

Stap 5

Neem een kommetje en doe de noedels erin. Schep hierboven de groenten en de kaas, Smullen maar! Zo tover je op amper een kwartier tijd een gezonde, afslankende pasta op tafel. Makkelijker kan niet!

Graag nog eens terugkijken hoe Alain dit recept klaarmaakt of zin in nog meer recepten? Abonneer je dan zeker op ons YouTube-kanaal.

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham