Een nieuw jaar begint. Dan hebben we allemaal goede voornemens. U niet?

De ene vriend van me is van plan te stoppen met roken, de andere hardwerkende kennis gaat meer tijd vrij maken voor zijn lieve gezin enz…. Maar de ‘Nummer 1’ op de hitlijsten van de goede voornemens is en blijft: gewicht verliezen!

gewicht-verliezen-magic-pill

Een jeugdvriend van me is huisarts. Hij vertelt me dat in januari de meest gestelde vraag in zijn praktijk is: “Bestaat er echt geen medicatie die ik kan slikken om me te helpen bij gewicht verliezen?”

Helaas bestaat er geen pilletje die zonder enige inspanning zorgt voor gewicht verliezen. Zelfs die, ondertussen algemeen bekende operaties, zijn vaak niet afdoende. Om te beginnen houdt een operatie altijd een risico in en bovendien ken ik minstens 2 personen die toch weer veel bijgekomen zijn een tijd na zo’n ingreep.

Waarom het echt niet je schuld als je te veel weegt

gewicht-verliezen-valse-beloftesHet ligt aan de evolutie van onze levensstijl en aan de voedingsindustrie. Lees hier hoe de vork in de steel zit. Maar weet alvast dat wie je vertelt dat gewicht verliezen 100% zeker zonder enige discipline kan, die verkoopt kletskoek. Die vertelt je leugens.

We zien, als we naar de statistieken kijken, dat het aantal mensen die last hebben van overgewicht geleidelijk aan steeds meer toeneemt. We hebben steeds meer een sedentaire levensstijl, die minder beweging inhoudt dan bij vorige generaties het geval was. Met andere woorden, ons werk vraagt vaak minder fysieke prestaties dan vroeger. Zelfs de jeugd beweegt minder. Wij gingen als kind buiten spelen als de zon scheen (en zelfs soms bij slecht weer). Vandaag moet je je kinderen wegrukken van een scherm als je wil dat ze buiten komen, niet?

Bovendien legt de voedingsindustrie ons steeds meer in de luren op het vlak van hetgeen goed of slecht is voor lichaam en gewicht. Hierop komen we een andere keer concreet en in detail op terug.

Het enige wat je voorlopig moet onthouden is dat het niet je schuld is als je te veel weegt. Je wordt er, door de moderne ‘zittende snackmaatschappij’ als het ware dag in, dag uit, naar toe geduwd.

Wat is je allergrootste obstakel bij vermageren?

Honger ! Ja, eten is lekker. Ja, snacken is prettig. Ja, snoep, chocolade, een groot bord muesli, frieten en mayonnaise bij de biefstuk, cola enz…. kunnen heerlijk zijn (ook al eet ik die zaken niet, ik heb ze vroeger wel gegeten). Maar meer nog, als je honger hebt, tja dan moet je die honger stillen door te eten. En daar kan je weinig aan doen. Toch niet op een blijvende manier. Je kan jezelf even eten ontzeggen, een tijdlang de volgende maaltijd uitstellen, aanvaarden dat je een hongergevoel hebt, ongelooflijk streng diëten, maar dat blijft niet duren.

gewicht-verliezen-honger

Dat zie je trouwens vaak gebeuren: mensen beginnen aan een super streng dieet, verliezen inderdaad gewicht…. maar enkele maanden later is alles er terug bij en vaak zelfs meer. Dat noemen ze het yoyo effect. Als je het met me eens bent dat de grootste vijand van gewicht verliezen honger is, lees dan zeker verder.

Wat als je minder honger zou hebben?

gewicht-verliezen-lombardiaKan dat? Ja, maar sta me eerst toe mijn eigen ervaring met je te delen. In augustus 2015 kom ik thuis van een verkwikkende familievakantie in Zuid Spanje. Elke dag heb ik daar urenlang gezwommen. De maaltijden leken me best gezond te zijn. Maar eens thuis ga ik op de weegschaal staan. Want ik heb het gevoel dat mijn kleding strakker zit. Tot mijn ontsteltenis ontdek ik dat ik net geen 100 kilo weeg ! Dat voor een lichaamslengte van 1,75 meter. Da’s echt te veel. En dan moet je weten dat ik een bio-expert ben en van alle diëten van de voorbije 40 jaar op de hoogte. Mijn moeder heeft in 1972 de allereerste dieetwinkel van België (misschien zelfs van Europa) geopend: Lombardia in Antwerpen.

Enfin, ik weeg dus 100 kilo (op enkele tientallen gram na) en besef dat dit niet zo verder kan. Ik heb een super echtgenote en 3 schatten van kinderen. Daar wil ik gezond voor blijven. Voor mezelf ook trouwens. Dus begin ik alle kennis die ik tientallen jaren lang opgedaan heb samen te voegen. Kennis van de werking van plantaardige ingrediënten, van het effect van kruiden, de ervaringen in de dieetwinkel van de mama én de wetenschappelijke kennis van mijn echtgenote Alida. Zij is namelijk bio-ingenieur van opleiding, met een bijzondere aandacht voor alles wat met plantaardige voeding en gezondheid te maken heeft.

20 kilo lichter

gewicht-verliezen-20-kilo-lichterOm een lang verhaal kort te maken, samen met Alida bereid ik een samenstelling voor, die ik dagelijks opdrink. De kilo’s beginnen er af te vliegen. Aan sport ben ik niet gaan doen. Wel heb ik enkele dooddoeners van elk dieet wat opzij geschoven. Wat bijvoorbeeld? Wel, de gebruikelijke gin-tonic drink ik niet meer. Brood heb ik vervangen door Pain des Fleurs crackers, ik ben gestopt met het eten van quinoa (verrassende dikmaker voor mij) enzovoorts…

Alida heeft een aantal keren de samenstelling van mijn poeder moeten bijsturen. Omdat het in het begin iets te sterk was. Echt waar. Anyway, de kilo’s vlogen er af en op een goed jaar tijd ben ik meer dan 20 kilo lichter geworden. Maar, er is een veel belangrijker aspect dat al het voorgaande. Lees het hier.

Minder honger = gemakkelijker gewicht verliezen

Dankzij mijn bereiding heb ik ook continu minder honger. En dat maakt mijn leven, dat maakt goede gewoontes aanhouden en geen drang naar eten hebben, zo veel gemakkelijker! Vroeger at ik veel meer dan nu en ik had continu honger. Ik stopte niet met knabbelen. Ken je dat? Altijd honger hebben? Met er bovenop een schuldgevoel, omdat je weet dat je niet extra zou moeten eten als je wil vermageren? Afschuwelijk, niet?

Wel, dat is bij mij helemaal weg. Ik heb veel minder honger en dus eet ik veel minder.

Veranderd smaakpatroon

gewicht-verliezen-skinnyloveNiet alleen heb ik minder honger, geleidelijk aan is mijn smaakpatroon ook veranderd. Een duidelijk voorbeeld: ik heb altijd graag chocolade gegeten en dat doe ik nog steeds. Maar vroeger at ik gemakkelijk melkchocolade of gewone pure chocolade. Helaas merkte ik dat één of twee blokjes of hapjes nooit genoeg waren. Zodra ik er aan begon, kon ik niet meer stoppen. Tot ik vaak het gevoel had dat ik er te veel van gegeten had. Ken je dat? En op dit vlak waren de weegschaal en ikzelf uitstekende maatjes. Want die bevestigde altijd dat ik te veel at 🙁

Wel, sinds ik dagelijks SkinnyLove gebruik – ja, zo heet mijn samenstelling – is mijn smaak veranderd. Geleidelijk aan is ook mijn drang naar zoet sterk verminderd en ben ik liefhebber geworden van zeer donkere chocolade. Chocolade die ik vroeger te bitter vond, die vind ik nu lekker. En die heeft zo’n sterke smaak, dat ik na 2 kleine stukjes zo veel voldoening ervaar dat ik niet extra hoef.

Gewicht verliezen kan nu zonder honger

Ziezo, je kent het verhaal. Hoe het werkt, leg ik je kort uit. Want dat wil je allicht ook weten.

SkinnyLove bestaat uit 2 componenten. De ene voor de ochtend, de andere voor de namiddag. SkinnyLove wordt in België gemaakt. Onder onze eigen nauwlettende controle.

SkinnyLove is een 100% natuurlijke mix van fruitvezels, prebiotische dieetvezels en kruiden. SkinnyLove helpt het lichaam te zuiveren van afvalstoffen, verhoogt het verzadigingsgevoel en helpt daardoor op gewicht te blijven en het lichaam te ondersteunen bij afslanken.

gewicht-verliezen-met-skinnylove

De combinatie van fruitvezels, prebiotische dieetvezels en kruiden hebben als gevolg dat overtollig vet en afvalstoffen worden afgebroken en uitgescheiden. Er treedt hierdoor ook een verhoogd verzadigingsgevoel op dat honger stillend werkt en de drang naar zoetigheid vermindert. Dit heeft als gevolg dat men overtollige kilo’s kan verliezen, meer lichaamsenergie kan hebben en een mooiere éclat van de huid kan waarnemen. Veel gebruikers melden ook dat ze soepele gewichten ervaren. Dat is dankzij de aanwezigheid van 10% kurkuma in de ‘Afternoon’ component.

Kortom, SkinnyLove is puur natuur, bevat geen lactose noch gluten. Het bevat ook geen allergenen (zoals gedefinieerd door de EU regelgeving). Het werkt echt. Het heeft geen nadelige bijwerkingen, is geen laxatief en is geen maaltijdvervanger. Het is gewoonweg het beste middel dat je kan kiezen als je goede voornemen voor 2017 gewicht verliezen is.

Verlies geen tijd – Verlies gewicht

Je start het jaar vol goede voornemens. Wij willen je hierin helpen, je echt ondersteunen. Als het je menens is, bestel dan nu SkinnyLove en je zal vast merken dat je veel minder honger hebt en je beter voelt. En dat je voornemen inzake gewicht verliezen deze keer wel lukt.